Dep 400 gr varkensvleesreepjes (op kamertemperatuur) droog met keukenpapier. Pel en snipper 1 grote ui en 2 teentjes knoflook. Schil 4 cm verse gemberwortel en rasp hem fijn. Maak 150 gr peultjes schoon. Schrap 200 gr worteltjes en snijd ze in plakjes. Snijd 150 gr peultjes schoon. Snijd 150 gr shii-take in plakjes en 4 bosuitjes in ringetjes. Verhit 1½ eetl zonnebloemolie en bak het vlees in een wok of hapjespan met de helft van de knoflook en de gember al omsheppend mooi bruin. Schep het uit de pan.
Verhit 1½ eetl en fruit de ui met de rest van de knoflook en de gember al omscheppend 3 minuten. Voeg de peultjes en de worteltjes toe en bak ze 3 minuten mee. Schep de shii-take erdoor en warm alles goed door. Voeg het vlees, 1½ dl rundvleesbouillon, 2½ eetl sojasaus, 1 eetl droge sherry en Chinees vijfkruidenpoeder (van silvo, te koop in de supermarkt), peper en zout naar smaak toe en warm alles goed door. Schuif alles aan de kant en bind het sausje met 1 eetl met een beetje water losgeroerde maïzena. Druppel er sesamolie naar smaak over. Serveer met witte rijst of mie.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |